Jornal Fato Novo 2001.dec.29-i cikke

Cai-ban található Brazilia egyik fő Reiki központja.
Carlos Cvitko Reiki Mestertanár Magyarországon tanult és új gyógyítási technikákat vezetett be Braziliában.

Conceicaoban működik Brazilia egyik legfontosabb holisztikus gyógyközpontja, ahol Reikit és Aktiv Szellemgyógyászatot alkalmaznak. A centrumban 9 felszerelt gyógyitószoba található

Carlos Cvitko mestertanár Magyarországon tanulta a Reikit és jelenleg Brazilia egyik legfelkészültebb Reiki specialistája.

A Reiki terápia jól ismert az egész világon. A többévezredes gyógymód újrafelfedezése a japán Mikao Usui nevéhez fűződik, és a 19. század óta vált újra ismertté. Nyugaton a Reiki csak az elmúlt évtizedekben került alkalmazásra, de a felhasználása rohamosan terjed. Ma már az egész világon milliók gyakorolják a Reikit és egyre többen élvezik az energia gyógyító hatását. Egy híres brazil énekes Roberto Carlos nyilatkozta, hogy a Reiki segítségével sikerült túltennie magát azon a depresszión, amit menyasszonya halála okozott. A Reiki egy olyan gyógymód, mely a betegségeket energetikailag gyógyítja. Kézrátételes technikával dolgozik, a gyógyító energiát közvetít a páciensnek. A Reikinek van tudományos és misztikus oldala is. A legfontosabb azonban az, hogy a páciensek a kezelés után fizikailag és pszichikailag is jobban érzik magukat. Caiban, pontosabban Conceicao járásban található Brazília egyik legfontosabb Reiki központja a Centro de Terapia Holistica Religare. Logikusan felépített és berendezett központ, ahol oktatás és gyógyítás folyik, évről évre fejlődik és növekszik és megfelel egy gyógyító központ minden követelményének. A betegek gyógyítása Reikivel és egyéb un. nem konvencionális technikákkal történik, mint például az Aktív Szellemgyógyászat és egyéb holisztikus gyógyászati módszerek, de használják elsosőrban gerincbántalmak gyógyítására a gyógymasszázst is. Carlos Cvitko körülbelül hat évvel ezelőtt kezdett érdeklődni a Reiki iránt. Miután magyar szülők gyermeke (szüleinek magyar étterme van) kivételes lehetőséget kapott, ugyanis Európában az egyik fő Reiki központ Magyarországon van és Carlos egyik unokatestvére Osztronkovics László Reiki mestertanár. Carlos már két alkalommal járt Magyarországon tanulmányait végezni, unokatestvére pedig kétszer jött Brazíliában tanfolyamokat tartani. Ma már Carlos Cvitko is a RAI- Nemzetközi Reiki Szövetség egyik mestertanára. Országszerte tart tanfolyamokat Sao Paoloban, Bahiában, Goiasban és más helyeken is. Tanítványai között orvosok és pszichológusok is vannak. Meggyőződése, hogy a jövő orvostudománya integrálni fogja a Reikit és az Aktív Szellemgyógyászatot is. Azok az orvosok, akik részt vesznek tanfolyamain osztják ezt a véleményt. Egyes orvosok már úgy értékelik tevékenységét, hogy pácienseket küldenek hozzá, elsősorban olyanokat, akik nem szedhetnek hagyományos gyógyszereket. A Holisztikus gyógyítóközpont az RS 122-es út 9-es km.-nél a Canga étterem mellett található. Előzetes bejelentkezés után betegek fogadása mindennap. Minden kedden este hat órától ingyenes gyógyítás, melyen 10-15 gyógyító kezeli az áldásos gyógyításban részesülni akaró 20-50 pácienst.

 
Home
REIKI
AROLO ©®
Aktív szellem-gyógyászat ©®
Angyal
-kommunikáció
Egyebek
Tanfolyamok
Programok
Fórum

Web www.reiki.hu



© Copyright 2000.-2006. Adminisztrátor Minden jog fenntartva